Når voksne mobber...

"Kule" Bjørnar er i vinden denne uka med å legge ut bilde av feilparkert bil, med registreringsnr godt synlig. Han synes tydeligvis selv han er kjempekul, da han gladelig stiller til intervju med bilde og fullt navn og ett stort smil mens han spøker

Nettavisene lagde sak på det og synes dette var hysterisk morsomt. Den stolte fotografen kaller bileier "rasshøl" i innlegget sitt som er delt tusen ganger og fått titusenvis av likes, og kommentarene hagler og kaller sjåføren "ett null" og "taper". (Det er selvsagt knekkende likegyldig å i det hele tatt vurdere om feilparkeringa kan skyldes 2 andre biler på hver side som nå er byttet ut med nye biler og dette var eneste trange luka som fantes pga andres feilparkering, eller om det kanskje er en lykkelig 18-åring som tok lappen igår og er stolt som en hane over å få parkert, så langt kan man selvsagt ikke tenke når man får mulighet å henge ut og mobbe uskyldige)

Fotografen er snart 30 år, om han er forelder eller ikke aner jeg ikke noe om, men det er garantert mange av de titusenvis av alle "likerne". Hvordan skal vi forvente at barna i samfunnet skal lære om verdier og respekt, forebygge mobbing og oppdra gode snille barn når voksne mobber og henger ut andre, med en lang rekke tilskuere som ser på og oppfører seg som en blodtørstig mobb? Hvilke forbilder er vi for barna når vi synes dette er humor og helt greit? Hvilke forbilder er vi hvis dette er normal humor?

Hvis dette er underholdning er jeg nok blottet for humoristisk sans desverre.

Med ett smilende bilde stiller Bjørnar godt fornøyd til intervju, og klemmer på toppen av det hele ut av seg denne kommentaren som en slags unnskyldning til sjåføren han latterliggjør;

"- Det skulle jeg kanskje ikke gjort, sier Boldvik spøkefullt til dt.no.

- Jeg er i utgangspunktet ikke veldig begeistret for masse oppstuss og masse oppmerksomhet, men det gikk jo veldig bra her, sier han videre"

Ja om du synes dette er "veldig bra" Bjørnar, så mistenker jeg ikke deg for å finne opp kruttet, men at du sto veldig nære da det smallt!

 

Dette er selvfølgelig den sensurerte versjonen

18 kommentarer

Nina Lefstad

14.10.2014 kl.17:15

Enig...latterlig!!! og hvem vet, kanskje bilen til høyre stod slik før denne som nå står feil faktisk MÅTTE parkere slik...så kjørte den til høyre og det kom en ny som stilte seg riktig... ikke lest saken, men latterlig!

Linda

14.10.2014 kl.19:15

Helt enig. Har ikke gitt saken der (før nå!) noen form for oppmerksomhet ganske enkelt for det er helt tåpelig å gjøre noe slik. Å lage sak av dette er helt uten mål å mening (utgangspunktet). At man ikke kan tenke lengre, enn å begynne på noe slikt. Det er faktisk å henge ut en enkelt person, fader meg lavmål! Nei skam! :( Å det er like ille å skammfult hvordan SÅ MANGE liker, deler, kommenterer dette opp i opphavers positivitet. Det er lite som skjer i veldig manges liv.

Lindis

14.10.2014 kl.19:24

Blir for lett å si at sjåføren er uskyldig. Ja, kunne sensurert bilnr, men ellers er det jo som han selv sa, "noe han mente å dele med bare venner". Han fjernet også ordene som "rasshøl" når bildet ble vist utenfor hans egen vennekrets.

Guri Melkersen

15.10.2014 kl.00:02

Lindis, du har jammen ikke mange gode argument nå det du har å si er "han mente kun å dele det med sine venner" når fyren står å flirer i avisen å sier at dette ble flott! Enig med forfatteren, han burde skamme seg. Håper ikke han er i relasjon med barn!

ann

15.10.2014 kl.00:13

Det er vell på sin plass å si at feilparkering på dette viset er ulovlig i utgangspunktet

Barbie

15.10.2014 kl.00:38

Jeg har egentlig gitt opp menneskeheten for lenge siden. Årsaken er at alt som heter folkeskikk, empati, tenke seg om to ganger, bruke hodet m.m har gått ad undas, mens griskhet, ego, og behovet for å heve seg selv ved å bruke andre menneskers feil, mangler eller problemer som underholdning har steget grådig. Noe denne Bjørnar og de som har støttet ham er forferdelig gode beviser på.

Når voksne mennesker på snart tretti år synes det er helt greit å kalle andre mennesker for tapere, null o.l. fordi vedkommende har feilparkert bilen litt, kan jeg ikke annet enn å frykte for den kommende generasjonen. Når voksne gir tommel opp og frie tøyler for mobbing, hvilke holdninger og verdier er det egentlig barna deres vokser opp med?

Jeg selv har blitt hetset av mange. Ikke bare småjenter på 10-14 år, men også voksne kvinner og menn på godt over 40. Jeg har blitt kalt ting som "stygg, oppmerksomhetssyk hore", "umoden fjortis", hjernedød, taper, feit og det som verre er. I 99% av tilfellene fordi en person har sett profilbildet mitt på facebook (som da kun viser ansiktet mitt), og synes jeg bruker alt for mye / feil sminke.

Verden er rett og slett på bærtur og jeg har mistet all tro, håp og respekt for den.

15.10.2014 kl.00:47

Hei!

Utrolig bra at du tar opp dette her :)For er dessverre slik jeg føler det har blitt i samfunnet, og litt for ofte enn hva det burde være. Ikke for å høres gammeldags ut, men på en del måter var virkelig alt bedre før.Jeg begynner å mislike den her trenden med at flere og flere skal ta bilde av alt til enhver tid,og gjerne for å få f.eks mest likes på facebook. En kan jo spørre seg til hvilken pris ?

Jeg hadde egentlig håpet på at det her bare var en trend som ville gå bort som andre trender som regel gjør,men jeg ser det dessverre ikke skjer som regel.Håper man en gang kan kollektivt gå sammen om å få slutt på det her,og ja det er ekstra ille når voksne mobber. En skulle tro man viste bedre men..

*hilsen krepsen*

Bilist

15.10.2014 kl.09:14

Jeg er forsåvidt enig i det dere sier om kalling, uthenging, og at det hadde gjort seg med en sensur av bilnummer. Men, når det er sagt, så er det mange som driter i at de dobbelparker, og det finner jeg utrolig irriterende. Irriterende å ikke finne ledig plass fordi de som kom først driter i om det blir plass til alle det kunne ha blitt plass til.

Trenden med å legge ut slike bilder går jo på en felles irritasjon over at andre har oppført seg egoistisk. For i mange tilfeller er det nettopp det de gjør. Og noen ganger gjør det at stakkaren som kommer etter får pes for å ha dobbelparkert...

Sofafrue

15.10.2014 kl.12:47

Jeg har lest saken selv, og det du ikke skriver i bloggen din er at fotografen unnskyldte seg til sjåføren, og at han kalte han rasshøl. Det ble rimelig godt forklart at dette var skrevet i "kampens hete", og de fleste kan relatere til den voldsomme frustrasjonen det er å komme til slike parkeringer. Jeg vil vel ikke kalle dette mobbing heller, språkbruken hans var altfor drøy, men der stopper det for meg. Jeg bruker heller ikke tid i å spekulere i om det var en bil nr 3 som var årsaken til dette - dobbeltparkering er faktisk ikke lov. Har man lært noe av dette, så er det vel at de fleste som har lest denne saken ikke kommer til å slurveparkere på en stund.

Jeg håper forøvrig at eieren av den dobbeltparkerte bilen har tatt dette med et smil, etter at språkbruken ble rettet på :)

Eva

15.10.2014 kl.12:49

Journalisten har moderert innlegget veldig mye etter jeg skrev dette blogginnlegget, så jeg skjønner at saken plutselig ser annerledes ut ;)

Karen

15.10.2014 kl.16:16

Vi har null parkeringskultur her hvor jeg bor, så det har hendt at jeg har tatt bilder av helt latterlige parkeringer, som tar handicap plasser blant annet. Men har alltid sladda skiltet, er måte på og henge ut folk syns jeg.

Bjørnar Boldvik

15.10.2014 kl.23:50

Dette er frustrerende lesning. Fullstendig mangel på grunnleggende research og vilje til å reflektere over saken koker ut i et plumpt slag under beltestedet. Karakteristikken som "spøkefull", "kul" og "stolt" kjenner jeg meg overhode ikke igjen i. Bare så det er sagt har journalisten heller ikke moderert noe etter at forfatteren publiserte dette oppgulpet så saken er den samme, hun får stå rakrygget bak blogginnlegget sitt når hun først omtaler en annen person på denne måten. Jeg føler selv jeg har gjort så både i media og gjennom at jeg har oppsøkt den aktuelle eieren personlig og bedt om unnskyldning. Dette kommer "selvfølgelig" ikke frem noe sted, nettavisene hadde hatt en "dårlig sak" om de hadde skrevet en grå og monoton omtale om en angrende synder. Vi har alle vår agenda.

Jeg er stolt far til en 2 år gammel gutt, og er det noe jeg skal lære ham etter dette så er det nettvett og det å ikke gjøre mine feil etter meg. Jeg skal også vise ham denne bloggposten for å eksemplifisere hvordan noen alltid uansett vil søke å fremstille en sak på verst mulig måte. På et eller annet tidspunkt kan han jo risikere å bli fremvist dette av andre, da er det også greit at han kan lese min refleksjon. Har forfatteren eller noen av tilsvarerne her barn foreslår jeg at de gjør det samme.

Til alle som mener de har tenkt gjennom dette så grundig og skylder på alle bilene som ikke lenger er i bildet; Dersom en tidligere bil til høyre her har sperret for ham og han har tatt seg såpass mye plass i båsen til venstre så er det bare en ting som er sikkert - feltet til venstre for ham, som jeg tok, må ha vært helt ledig. Ellers hadde han aldri fått plass og kommet seg ut av bilen i utgangspunktet. Hvorfor han da ikke parkerte der jeg står får man reflektere over i stillhet.

Uten fakta, uten kontekst og uten vilje til å sette seg inn i og tenke gjennom det som etterhvert, dypt beklagelig, har blitt et ganske omfattende dokumentert og forklart opptrinn velger forfatteren å tillegne et annet menneske en del egenskaper her som ikke gjør henne til en dårligere "mobber" enn meg selv. Denne bloggposten må være det mest selvmotsigende, dobbeltmoralistiske innspillet til hele saken. Jeg selv er tom for måter å beklage alt dette og skulle mest av alt ønske jeg var foruten hele opptrinnet.

Til de som på bakgrunn av dette skvalderet på toppen av alt finner grunn til å betvile mine evner som foresatt må jeg bare gratulere - dere har et forhold til årsakssammenheng som langt overgår logikk og empirisk tilnærming, det må være deilig å ha et så entydig verdensbilde hvor alt er sammenlignbart med alt.

Kampen mot mobbing skal forfatteren opprettholde, men middelet bør stå i stil med målet. Selv har jeg for sakens skyld akkurat nå donert 100 kr til MOT (mot.no), hva har dere gjort for saken de siste dagene?

Lykke til videre med engasjementet og bloggingen.

Lisa

15.10.2014 kl.23:58

SÅ enig! For en idiotisk måte å unnskylde seg på, med å le og synes dette var bra! Hvem gjør sånt! Burde skamme seg, veldig bra skrevet, bra det ikke er kun 40.000 mobbere som henger seg på, men noen som reagerer også. Jeg deler innlegget ditt til skrekk og advarsel for andre nett-mobbere

Line Helland

16.10.2014 kl.00:06

Spot on! Det er skammelig av både fotografen og journalisten spør du meg. Håper ingen av de har barn de kan oppdra til å bli nye mobbere. Veldig godt sagt!

Tobias i tårnet

16.10.2014 kl.00:12

Endelig noen som reagerer, dette er så lavmål som du får det! Voksen mann på nesten 30 år! Og så fornøyd med seg selv at han flirer seg gjennom intervjuet, unnskyldninga der er ikke verdt ei sur sild!

Trine

16.10.2014 kl.18:26

Seriøst, Eva? Om du nå skal angripe en som aldri mente å henge ut noen (kun dele noe med sine venner) og kalle han en mobber, så får du jommen holde deg for god til å gjøre det samme. Dette blogginnlegget er verre mobbing enn bildet til Bjørnar, dette er et personangrep. Du henger ut en person, ilegger han egenskaper og kommer med noen ganske så ufine uttalelser.

Ikke det beste innlegget ditt dette nei.

Inga Lise

16.10.2014 kl.18:44

Jeg kan ikke se dette er mobbing fra bloggeren sin side, tvert imot er det godt å se noen reagerer slik mange av oss andre gjør. Delt med kun venner? Han delte jo på åpen vegg! Såvidt jeg leser siterer Eva fotografens egne uttalelser, og det må han jammen tåle når han er så korttenkt!

Helt utrolig!!!

16.10.2014 kl.20:00

Fikk avsmak i munnen når jeg leste artikkelen din å ser gliset på fyren der han ler mens han unnskylder seg!!!!!!!!!! Og godt voksen mann????? Fysj!!

VELDIG GODT SVAR fra deg og det er bare latterlig å kalle deg for mobber fordi du svarer han fyren. Hva for ett argument er det at han la det ut og trodde ikke så mange skulle lese? han valgte jo å legge det ut offentlig.

Sier som andre her, burde skamme seg!

Hannah

17.10.2014 kl.18:03

Hahah, dette var desidert det dummeste jeg har lest i dag! Om du skal bruke 2 parkeringsplasser så må du også ta støyten for det! GOD HELG!

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

33, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits