Hvor trygt er det?

Jeg har fått kritikk på bloggen med usaklige og ufine meldinger (selvsagt anonyme nettroll) for at jeg reiser til Gambia nå som Ebolaen herjer i vest-Afrika.

For det første, IP-adresser er lett å spore, så ikke ta dere bryet med å prøve å være anonym, det er dere ikke. Og er det så farlig å spørre om hva jeg tenker om å reise med navn, eller er det for å ha muligheten til å være usaklig og frekk dere har behov å prøve å være anonym?

For det andre, det er ikke Ebola i Gambia. Det er ikke engang i nabolandet Senegal. Gambia var raskt ute med å stenge all flytrafikk og kommunikasjon til og fra Guinea, Sierra Leone, Nigeria og Liberia. Dette blir som å ikke dra på butikken 500 meter fra huset fordi det går omgangssjuke på andre siden av byen du er redd for å bli smitta av.

Gambia satte igang mange tiltak raskt for å hindre spredning, gjennom informasjon og endringer i skoler og helseinstitusjoner, og de har lykkes.

For det tredje, smittefaren er liten. Du må ha fysisk kontakt med kroppsvæskene til en som er smittet eller død, og når smittefaren er reell er vedkommende meget syk. Sykdommen er derimot SVÆRT smittsom når man lever i husstander med andre Ebola-syke (slik veldig mange må da kapasiteten på sykehusene er sprengt til bristepunktet) eller oppholder seg på sykehus som enten pasient eller ansatt.

For det fjerde og sist men ikke minst, SELVFØLGELIG reiser jeg ikke med barna hvis viruset kommer til landet! Det er innlysende.

Klart jeg bekymrer meg for Ebola, det er mange for tiden da dette er blitt en epidemi som har tatt tusenvis av liv allerede, verden lukket øynene alt for lenge før vi begynte å hjelpe. Dermed fikk smitten eskalere og vi ser nå en humanitær katastrofe.

Mest av alt er jeg bekymret for Gambia og nabolandene i vest-Afrika, dette er mennesker som lever i fattigdom og har små ressurser fra før, kommer viruset dit vet jeg ikke hvordan det skal gå med folket. Det har de ikke kapasitet til å klare er jeg redd.

Gambias økonomi er avhengig av turistnæringen som nå svikter i stor grad, så jeg tror landet vil få det vanskelig i lang tid fremover selv uten Ebola. Jeg er enda mer fornøyd med å kunne sende en smekkfull container med utstyr ned til de nå, de vil trenge all hjelp de kan få

Ingen kommentarer

Elin Vatn

12.10.2014 kl.20:06

Bra innlegg!!Lykke til med Gambiatur:)

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

33, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits