"Det er over på ett blunk" LØGN!

Liker igrunnen å tenke på meg selv som en oppegående og frisk dame, men det godtar ikke fastlegen og påstår jeg har malign hypertensjon og skiveutglidning. HAH, det skal vi bli to om tenker jeg og går eplekjekk og glatt med på å ta MR av både nyrer og ryggrad, er jo videreutdannet sykepleier skal vite, så dette vet jeg best selv og JEG er iallfall ikke syk (har jo jobbet på StOlav i 10 år, frisk som en fisk jeg!)

Brevet fra hospitalet kommer i postkassa kl 10.30 en onsdag i september, og sykmldt og halvveis handikappa av den påståtte skiveutglidninga halter jeg ut i glede over at det er noen på døra, men ser bare ryggen på postmannen og jeg tusler slukøret inn med alle regningene og timen til hospitalet. Jaja, nå skal doktoren få se, tenker jeg, her er det ikke noe malignt med mine nyrer (jeg tisser som en gud) og skiveutglidningen kanskje bare kan dyttes på, så jeg tropper opp på hospitalet to uker etterpå og 5 min for sent og litt småsvett av stress siden jeg vet at vi alle i helsevesenet gjerne vil pasienter skal møte i tide, jeg skal helst aldeles ikke være noe værre, og skal bevise i tillegg at mine nyrer og rygg er absolutt utmerket. (Man er tross alt bare 33 år altså)

Følte meg godt forberedt der jeg traver inn i kjole uten truse og BH, slik liker radiografene vet jeg, og jeg kjenner meg godt fornøyd.

Det kan jeg bare drite i, for det var paljetter på så alt måtte bort. Ble tildelt ett avlukke der jeg skulle strippe og gå for en badekåpe istedet, og den hyggelige damen kom å hentet meg og sa jeg skulle komme.

Og det var NÅ det skjedde! Aner du hvor liten en sånn trommel er? Og hvor lenge 20 minutter er!!!??? Svetten rant, hjertet banka og jeg ble akutt religiøs.

Slemme Eva, hvor mange pasienter har jeg ikke sendt til MR med ett godt håndtrykk og betryggelse om at "det går sååååå bra, er mersom avansert rtg og over på ett blunk, men det er for det beste for deg kjære Fru Olsen"

Veneflonet og spriten gjorde igrunnen ingenting, men når jeg plutselig ble reima fast i armene og kjørt inn i trommelen med 10 cm klaring rundt meg alle veier (og jeg SVERGER veggene kom nærmere og nærmere!), en gammel sur snus i leppa og det klør overalt (mens det selvsagt er svært viktig å ligge heeeelt stille) og det hyler og smeller så innmari at selv om jeg ligger med hørselsvern er jeg bedøvd i hodet, svetten renner og panikken øker, jeg får total panikkangst og klaustrofobi!

Fy fader for en løgnhals jeg har vært i over 10 år!!! På strak arm må jeg unnskylde til alle jeg har løyet til, har du uoppdaget klaustrofobi er MR langt ifra "såååååå bra" som søster Gullaksen har lyvd om!

Mellom pustepausene prøver jeg å skravle så mye jeg kan med de svært hyggelige damene som sitter bak vegg og mikrofon, men de vil egentlig ikke snakke så mye om annet enn at jeg må PUSTE, så de har nok skjønt tegninga over tilstanden inni det trange buret. Bedre ble det ikke av kontrastvæska som smakte metall og enda mer DONKDONKDONKDONKDONKDONK!!

Etter minst 48 timer (egentlig 20 minutt) er undersøkelsen over. To ganger så jeg stjerner og kjente jeg ble litt borte, så er jeg på vei ut igjen! Halleluja! Hvor er Lollipopen eller sommerfugl-magneten jeg absolutt fortjener? Er det slutt på gaver til flinke mennesker plutselig?

Lykkelig over å være ferdig og stolt som en hane sprader jeg ut i gangen med morgenkåpa på halv tolv (splitter naken under) mens jeg kanskje føler meg litt underlig i formen. Får på meg glitterkjolen igjen og går litt ustødig ut i gangen. Spyr først bak heisen, går 5 meter, spyr på andre siden av heisen, unnskylder meg til alle som går forbi mens blodet renner av arma etter veneflonet jeg ikke klarer å komprimere på, DA kommer jeg på jeg er jo jammen på Nevrosenteret, her kan jeg ikke være uten å kjøpe verdens beste yoghurtis! Ramler bort til 7/11 og får slått kloa i 3 yoghurtis og en rekebaguett. Om det var fordi det sto "under opplæring" på skiltet hans eller fordi det rant blod og stinka spy skal gudene vite, men den unge herremannen bak disken så skeptisk ut. "Jeg har da penger" sa jeg og prøvde å betrygge unge herr lovende.

Anyways, Tom skulle hente meg, men hvor på hospitalet var han!?

Etter en småsvimmel leteaksjon der jeg rava rundt i området med baguetten under arma og 3 bokser is i hendene fant jeg til slutt sjåføren som egentlig sto rett utenfor inngangen, sjanglende og forvirret. (altså jeg, ikke han)

Hadde hele 2 reker igjen i baguetten (men masse majones) etter sjangleturen, men måkene fikk i det minste fest.

Kom meg kjapt hjem og ble sengeliggende ut dagen med det man pent sagt kan kalle "urolig" mage etter kontrastvæska , og får summa meg til neste dag.

Er som å omvendt vinne i Lotto vettu, nytt brev i posten dagen etter;

"De innkalles til MR 13.10 kl 14.00"

4 kommentarer

08.10.2014 kl.15:37

Veldig bra skrevet Eva Marie :-) Jeg fikk også helt panikk da jeg skulle inn i MR for 3 år siden. Men istedenfor å møte ei blid og hyggelig dame, møtte jeg ei sur dame som ikke hadde noen forståelse med at jeg fikk panikk da de begynte å "kjøre" meg inn i trommelen. Gråt både i trommelen og etterpå. - dog skal det sies at jeg hadde født Una 2 uker tidligere, så det var vel litt barsle tårer også ;-) mvh Henriette

Reidar Andersen

08.10.2014 kl.17:14

Hahaha...du e hærlig!!!!! Æ e inn der 2 gang i året pga epilepsien,men æ SOVNE av bankinga å lydan æ,å æ BØR vær våken under seansen si dæm :)"Andersen!!! No må du itj sov igjen" Hver gang det der :)

Maria

08.10.2014 kl.17:21

Å herregud som jeg ler!!!!!

Erica

08.10.2014 kl.17:23

Du skriver så morsomt at jeg ler så jeg nesten tisser på meg!

Sofafrue

08.10.2014 kl.19:17

Haha, akkurat som løynene jeg får servert hver gang jeg skal ta blodprøve. "Neida, det gjør ikke det minste vondt. Nå kommer det et liiiiiiite stikk!"

Lite stikk du liksom. Kom ikke her å prøv å innbille meg at en 7cm nål er et "lite" stikk. Og det gjør vondt! Dette må vel være den mest oppbrukte vitsen som finnes på sykehus og legekontor...! :p

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

33, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits