Ikke bare kan jeg...

...hakke, kutte, blande og mikse sier min beloved KA, men visste du at Kitchen Aid også er en bakemester utav sidestykke?
Som gammel karbojunkie prøver jeg å styre unna brødvarer, men lørdag og søndags-frokosten med banden innebærer alltid nystekte rundstykker, og når student-mammaen med ti tusen prosjekter i hodet og eksamen rundt neste sving glemmer å handle inn slike viktige ting fikk jeg endelig mulighet til å teste ut elte-funsjonen i maskina. Og hva skal man si, annet enn.... LOVE IT!

Oppi her er det noe ca som:

* 500 g siktet hvetemel
* 250 g sammalt hvete
* 250 g sammalt rug/havremel
* 1 ts salt
* 2,5 ts sukker
* 50 g gjær
* 9 dl lunkent vann
* 3 ss olje

1. Bland alt det tørre. Rør ut gjæren i det lunkne vannet, og ha det sammen med oljen i det tørre. Elt deigen i  
    maskin (eller for hånd) til den ikke kleber.
2. La deigen heve til dobbelt størrelse på lunt sted i cirka halv time.
3. Rull ut 16 rundstykker og sett dem på plate. La de heve cirka en halv time.
4. Strø på digg du har skapet, sesamfrø, valmuefrø eller noe annet snacks.
5 .Rundstykkene stekes midt i ovnen ved 200 ? 250 C til de blir gyldne i cirka 10 minutter.



Jeg liker og legge rundstykkene tett i tett, så slipper de å bli så triste og tørre når de ikke er nystekte, de beholder ferskheten mye lengre når de får være nære venninner :D




Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

31, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits