Ikke bare kan jeg...

...hakke, kutte, blande og mikse sier min beloved KA, men visste du at Kitchen Aid ogs er en bakemester utav sidestykke?
Som gammel karbojunkie prver jeg styre unna brdvarer, men lrdag og sndags-frokosten med banden innebrer alltid nystekte rundstykker, og nr student-mammaen med ti tusen prosjekter i hodet og eksamen rundt neste sving glemmer handle inn slike viktige ting fikk jeg endelig mulighet til teste ut elte-funsjonen i maskina. Og hva skal man si, annet enn.... LOVE IT!

Oppi her er det noe ca som:

* 500 g siktet hvetemel
* 250 g sammalt hvete
* 250 g sammalt rug/havremel
* 1 ts salt
* 2,5 ts sukker
* 50 g gjr
* 9 dl lunkent vann
* 3 ss olje

1. Bland alt det trre. Rr ut gjren i det lunkne vannet, og ha det sammen med oljen i det trre. Elt deigen i
maskin (eller for hnd) til den ikke kleber.
2. La deigen heve til dobbelt strrelse p lunt sted i cirka halv time.
3. Rull ut 16 rundstykker og sett dem p plate. La de heve cirka en halv time.
4. Str p digg du har skapet, sesamfr, valmuefr eller noe annet snacks.
5 .Rundstykkene stekes midt i ovnen ved 200 ? 250 C til de blir gyldne i cirka 10 minutter.



Jeg liker og legge rundstykkene tett i tett, s slipper de bli s triste og trre nr de ikke er nystekte, de beholder ferskheten mye lengre nr de fr vre nre venninner :D




Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

31, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen N

Image and video hosting by TinyPic
hits