En trist dag for likestillinga

Jeg gir meg ende over, har du hørt noe så urettferdig som at menn skal få høyere  lønnsansiennitet fordi de har utført førstegangstjeneste, men ikke vi kvinner? 
Det magiske ordet er TVUNGEN, jeg har altså valgt dette frivillig, i motsetning til menn som utfører verneplikt under tvang. Skikkelig urettferdig...

Jeg er ikke noe rødstrømpe altså, og bryr meg vel generelt langt under vanlig om politikk, styre og stell, men dette kjente jeg fikk både puls og blodtrykk til å stige! *ngggh*

Først trodde jeg at dette var en feil, men det var det faktisk ikke, etter telefoner og mailer med instanser over hele landet fant jeg til slutt ut at dette er triste men sanne nyheter gitt. Bare se her:
6 kommentarer

Magni

28.03.2012 kl.22:47

Har du kontakta likestillings- og diskrimineringsombudet? Det ser ut som dei har behandla ein liknande sak før, sjå http://www.ldo.no/no/Klagesaker/Arkiv/Likestillingsombudets-klagesaker/2001/Forstegangstjeneste-og-lonnsansiennitet-/

Solveig

29.03.2012 kl.18:52

Helt enig med deg!!! Det skulle da ikke være noen forskjell,om ikke det at det er enda bedre at du gjorde dette frivillig,og ikke tvunget førstegangstjeneste. Stå på:):)

Tormod

29.03.2012 kl.19:22

Tusen Takk for at du klarer å si ifra :)

Jeg synes at sykepleierene tjener lite nok fra før, og bare fordi du er ei flott dame, og har avtjent verneplikt, skal du bli fratatt ansinitet. Håper du beholder pensjonsansiniteten for denne verneplikten, det kan jo hende noen lure byråkrater har funnet på noe her og. Tror du var veldig forbannet da du så trekket på lønnsslippen, for det hadde jeg vært. Rettferdighet har faktisk ikke noe med kjønn å gjøre, men hva man har gjort, og har man gjort ting riktig for samfunnet, skal belønnes etter det:)

Ellers flott side, tror du er veldig glad i å lage mat, fine bilder av all maten:)

Ha en fin Påske :)

Knehasen

29.03.2012 kl.23:09

Som du sier så er det magiske ordet "tvungen". Dette er 1 år av livet som menn må gi opp uten valg (joda, det finnes utveier, avhengig av hvor "lavt" man vil synke). Synes det er greit at man skal få igjen noe for dette tapte året, hvor man ellers kunne ha tjent penger eller bedrevet noe annet (her valgte du førstegangstjenesten som "annet", mens andre kunne ha valgt ulikt, det er altså snakk om å ha valgmuligheten eller ikke). Beløpet du ble trukket var likevel i største laget.

NN

30.03.2012 kl.01:29

Du er rett og slett noe av det nydeligste jeg har sett

2J (@2reJohnsen)

30.03.2012 kl.04:23

Sorry Mac, dette handler ikke om likestilling. Dette handler om at mennesker som blir tvunget ut i et pliktår for godskrevet dette som ansiennitet. Kvinner slipper unna dette tvangsåret, og dermed skal de heller ikke få det godskrevet som ansiennitet, selv om de velger dette frivillig.

Forskjellen i dette tilfellet er nemlig frivillig vs tvang. Det faktum at du skriker likestilling om dette viser bare hvor misbrukt det ordet er (Like misbrukt som ordet rasisme begynner å bli i dagens samfunn). Jeg aner at grunnen til at du skriker likestilling er for å få oppmerksomhet slik at rødstrømpepolitikerne av begge kjønn på Stortinget reagerer.

Du sier selv:

"Det magiske ordet er TVUNGEN, jeg har altså valgt dette frivillig, i motsetning til menn som utfører verneplikt under tvang. Skikkelig urettferdig..."

Om du ikke forstår hvorfor et tvangsår burde godskrives med ansiennitet fremfor noe som velges frivillig skjønner du ikke mye. Dette er rettferdighet i aller høyeste grad og du burde slutte å grine. Du valgte å ta deg et år i militæret, men du kunne ha valgt annerledes.

Om man skal sette fingeren på noe som helst så burde det kanskje være at slik informasjon burde gis ut til mennesker før de kommer til militærtjenestealderen slik at de kan ta et reelt valg med dette i tankene.

Skivebom ifra deg og alle andre som er enige med deg.

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

31, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits