Facebook er blitt vår nye tids gapestokk

Navn og bilde til den påståtte bombemannen og skuddmannen i Oslo  og Utøya florerer som ild i tørt gress på Facebook, Twitter og norske og utenlandske media. For alt jeg vet kan dette være sant, eller for det du vet; usant. Mannen sin facebook-profil og Twitter-profil ble opprettet for en uke siden, dette i seg selv er for seg selv nok til at vi kanskje bør trekke pusten og se an situasjonen?
Eller kaver vi oss slik opp over fordi dette ikke var ønskesituasjonen med en muslim/islamist/ekstremist at vi ikke klarer å se opp ned på oss selv?
Mødre, fedre, søsken og besteforeldre, venner og andre omsorgspersoner har mistet sine nære, la oss fokusere på de, sorgen og tapet - så lar vi de som er utdannet til det dømme og fordømme?
Jeg for min del vet iallfall at jeg hverken har kompetanse, vett eller forstand til plukke ut den skyldige her. En drittsekk er en drittsekk uansett farge og fasong, så la oss holde hestene litt folkens!
Noen ganger havner riktig mann i gapestokken, men det skjer også at feil mann gjør det... Kanskje feil mann, som har barn, foreldre, søsken og familien som får ødelagt navn og liv av feil gapestokk.

Tilgi oss ikke, vi vet hva vi gjør.. Vi puster på hatets og ondskapens glør!

Én kommentar

surfer

26.07.2011 kl.15:43

Sterke ord.

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

31, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits