jeg er en jævel med skrutrekkeren!

Å finne lamper og belysning som passer inn synes jeg er kjempevanskelig å finne, noe som har resultert i at vi ikke har kjøpt lys til huset vi flyttet inn i for 3,5 år siden.

Lamper er jo så dyrt i tillegg, at å kjøpe masse stygge ting vi blir misfornøyd med og egentlig ikke vil ha, det gidder jeg ikke.

Så, da jeg fant for første gang fant en lampe vi likte, fant jeg faktisk 3 stk, og alle på 50% salg. Me like a lot!! Problemet de gangene jeg har sett en lampe jeg liker har vært at de har vært slike lamper der man må ha uttak i selve taket, altså ingen stikkontakt, og det var det denne gangen også, men jeg har faktisk lært meg å montere stikkontakt å lage sånn ledning til slike lamper! Veldig stolt av meg selv altså.

Se her:

Det man trenger er jo selvsagt lampen. I tillegg må du kjøpe en sånn sukkerbit-greie, ett støpsel og en ledning, og en saks og en skrutrekker.

Du begynner med å demontere støpselet:så må du ta saksen, og splitte ledningen. inni der finner du en blå eller gul og en brun ledning, og inni de igjen noen frynsete metalltråder. De trådene må du tvinne, så de får kontakt. Og det skal IKKE være noe metall utenfor de hullene du skrur de fast i, da risikerer du å kortslutte hele stikkontakten din.

Så, skru GODT igjen slik at ingen ledninger kan løsne. Det skal være 5 forskjellige skruer i ett sånn støpsel.

Deretter tar du den sukkerbit-greia (hvorfor kalles den det, den ligner jo overhodet ikke på noen sukkerbit)

På dette tidspunktet trodde jeg faktisk jeg hadde gjort noe galt, men jeg hadde bare glemt lyspære, hahahaa!!


Sååeh, simsallabim, sånn fikser man en ledning tl en taklampe med sånn kalott-ting. Æ e dyktig!! hahaha!


Denne Tiffany-lampa har jeg siklet etter LENGE, men så dyr som den var var det bare å glemme, helt til den kom på 50% rabatt. Hvis du skyndter deg har de den kanskje på lampebutikken på City Lade enda :)

Én kommentar

musikkensabc

18.10.2010 kl.17:48

Så flink du er! Fin lampe og :)

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

31, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits