Edda`s 6. uke på Nyfødt Intensiv

Dag 36: Det går veldig fint uten cpap, så her begynner vi å se lyset i tunnelen. vekta stoppet idag på 2090 gram, så vi ser forhåpentligvis aldri 1000-tallet igjen nå.

Dag 37: Veldig positiv legevisitt idag, der man har mer eller mindre fastslått at bradykardiene hennes kommer av gulpingen, og det vil jo forklare hvorfor hun aldri blir bedre av cpap, eller grunnen til at det er like mye av det idag som det var den dagen hun ble født. Vekta er 2134, og det snakkes om permisjon til slutten av uka! Helt utrolig om vi får det, guuuuuuuri malla som jeg skal nyte det!

Dag 38: Nånei, her er vi langt fra permisjoner... Edda har hatt masse SAT-fall i det siste døgnet, bare å glemme både Familiefløy og perm. Vekta stoppet på 2104 gram, gått ned fordi de vil "sulte" henne litt. :shock:

Dag 39: Ganske dårlig dag idag å, er skitlei hele sykehuset nå... 2120 gram. :urk:

Dag 40: Masse undersøkelser idag, rutinemessig øyeundersøkelse for alle premature (som var perfekt) og rtg med kontrast for å se om vi forstår mer av den gulpe-greia. Men neida, ikke noe svar på det heller. Full cpap. 2144 gram. Jeg er så fortvilet og lei meg, sitter bare å griner idag

Dag 41: 2150 gram, liten vektøkning for tiden, hun skal visst sultes til å være mer våken siden hun er så stor nå. Vært øre-nese-hals lege å sett på halsen, men der var også alt akkurat som det skal være. Ikke noe mere svar på noe der heller. Og nå er det helg :urk: Dvs iiiiiiingenting so blir gjort annet enn å sitte her å glo å høre på gneldringa fra maskinene. Gud hjelpe meg om jeg fullstendig tørner snart!!!
Jeg er så pottesur og negativ for tiden at jeg er veldig takknemlig for at kontaktsykepleierne hennes er tålmodige sjeler, hvis ikke hadde jeg vel vært kastet ut herifra for lenge siden.
:gaah:Da jeg reiste hjem idag så virket alt som det var ok med Edda, men nå ikveld fikk jeg midt i fleisen under tlf-samtale med en sykepleier som har Edda at hun nå har blitt ustabil igjen og lagt på ventrikkeldrypp og skal på flere undersøkelser. For 6 timer siden! Dette får jeg tilfeldigvis beskjed om når jeg ringer, egentlig for å få bekreftet at det går bra med henne, siden jeg ikke har hørt noe, men neida.
Får den midt i fleisen også. Til tross for x-antall beskjeder om at vi vil ha beskjed om alle endringer med henne. Herregud altså... Er det mulig. Det ligger tilogmed skriftlig lapp fra oss om at vi vil varsles når det skjer endringer hvis vi ikke er der.
Glemmer aldri de 2 gangene jeg kom ned og fant sengen hennes tom ene gangen og hele plassen hennes pakket vekk og alle ting vekke andre gangen, holdt fader meg på å sette hjertet i halsen av skrekk, trodde jo datteren min var vekke og alt det værste, men da hadde ingen gadd å gitt beskjed om at hun var flyttet på annet rom. Jeg kjente knærne svikte under meg da jeg kom inn de gangene, og de sekundene før jeg fant folk og fant henne virket som lange timer.
Eller de gangene vi har kommet opp i fullt kaos med leger og sykepleiere og infeksjonsprøver og får beskjed om at hun er veldig ustabil, og på med ny cpap etter å vær seponert, får jo stallsjokk!
Og ikveld. Tror at alt er bra og i det minste stabilt, men neida.
Ingen som gidder å varsle oss om noe som vanlig. Kan det være så vanskelig å forstå at det som er jobb og rutine for folk på jobb er ramme alvor og dødsviktig for oss? Det kan da ikke være så vanskelig å ta en kort tlf å gi en beskjed. Det kjennes ut som det rakner fullstendig for meg snart. Alt er jo så usikkert, ingen vet hva som feiler Edda og ingen gidder å gi oss beskjed om noe og ingen kan gjøre noe.
Siste jeg sa til Tom da vi gikk idag var at jeg tviler ikke på om vi plutselig finner henne på respirator en dag uten at noen gadd å si fra om det heller. Sjansespill uten like å møte opp om dagene.
0 Blir så lei meg altså.

11 kommentarer

Ida

08.03.2010 kl.12:53

fin blogg! :):):)

Angiemor

08.03.2010 kl.13:02

Så nydelig:)

Jeanita Mari

08.03.2010 kl.13:09

Så herlig at hun er kommet over til å veie 2kg, det kan jeg tenke meg er en fantastisk følelse. Jeg er selv prematurfødt, så vet hvordan det er for foreldrene når man aller helst vil at barnet skal være friskt og legge på seg. Håper virkelig denne utviklingen fortsetter! Hun er jo utrolig vakker, et lite sjarmtroll dere har fått her. Lykke til :)

Siewartz

08.03.2010 kl.13:25

Så nydelig hun er! Krysser fingra for at dere får permisjon, og ønsker dere masse lykke til videre! :D

Vilde

08.03.2010 kl.13:32

bra hun har kommet opp i en ok vekt :) en i familien vår jobber faktisk med prematurer :P

Urd

08.03.2010 kl.13:34

JAA!! SÅ fantastisk bra! :D No vart æ kjempeglad på dokkers vegne!!

Trine

08.03.2010 kl.14:04

ÅÅ, så bra!! Kos dokker masse hvis dokker får fær heim:)

englemammaogalenemor

08.03.2010 kl.15:59

Så bra :) nydelig er hun :)

Hanne Elisabeth

08.03.2010 kl.16:15

Nydelig bilde! Så bra at det går fremover!

Trine

12.03.2010 kl.22:37

Huff, for en ekkel følelse det der må vær (det siste du skreiv)!!

12.03.2010 kl.22:49

Tenke masse på deg Eva, og forstår veldig godt at du e både frustrert å lei deg, hørres bare bånn tøft ut, men stå på, du e sterk å du har en herlig familie så støtte deg. Eg unne deg alt godt, og håper at dåkke snart får komme dåkke hjem me Edda. Det blir en stor dag å håpe det ikke blir for alt for lenge til. Sende gode tanker å masse gode klemmer din vei...

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

31, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits