Jordmor-samtale etter fødsel

Imorges hadde jeg jordmor-samtale etter fødselen...

Selv om jordmoren er ei utrolig koselig og snill dame grudde jeg meg veldig på forhånd.
Fødselen var over for 5 uker siden, men den har brent seg inn hos meg og preger meg enda. Så jeg grudde meg, til å snakke om den og å tenke på den igjen. Tenke på de lange lange minuttene der vi ikke visste om babyen levde, ingen fant hjertelyd, tenke på da legen ropte om katastrofe-snitt, alt blodet da morkaken løsnet og det øyeblikket jeg trodde at faktisk både jeg og Edda skulle dø...

Jeg prøver å unngå å tenke noe særlig på det, for jeg blir veldig redd og ensgtelig hvis jeg fokuserer på det. Ingen burde oppleve en slik fødsel, ingen fortjener å ligge alene å føde, ikke få noe hjelp eller trøst... Jeg er utrolig takknemlig for at alt har gått så bra med Edda, og for at vi har fått den store familien vi alltid har ønsket oss, men dette gjør jeg ALDRI igjen...

Jeg ble skikkelig nervøs og engstelig etter fødselen, klarte ikke gå fra Edda, sov og spiste og gjorde ALT med henne på brystet og det hele ble en kjempebelastning, men var bare så redd for henne etter fødselen at jeg klarte ikke forlate henne. Klarte aldri å riste av meg ordene om at legen ikke visste om hun ville overleve...  Tror jeg aldri kommer til å glemme det.
Tror ikke jeg klarte å dra fra Edda før hun var ut av kuvøse, jeg husker ikke den perioden så godt...
Jeg syns det var veldig vanskelig å se at den bittelille babyen lå inni den stygge plastboksen, når hun egentlig skulle ligget i magn min og sparket og hikket, så alternativet ble å sitte med henne på brystet mitt, døgnet rundt. Hadde det ikke vært for hjelpen fra sykepleierne på avd og de fantastiske kontaktsykepleierne til Edda vet jeg ikke om jeg hadde klart å komme meg helt etter fødselen faktisk.

Ingen gjorde noe feil eller galt under fødselen, så jeg sitter ikke igjen med noe formening at noe kunne vært gjort annerledes, min egen feil at jeg ble liggende hjemme alt for lenge... Det er iallfall godt å vite at alt det beste ble gjort da jeg først kom meg tilbake til sykehuset, og Edda ble mottatt på best mulig måte, kunne aldri hatt en bedre mottak-sykepleier og en finere opplevelse enn den vi hadde når det først skulle skje på den måten det gjorde.

Er glad jeg har tatt jordmor-samtalen selv om jeg grudde meg veldig, det føles litt bedre nå.

4 kommentarer

Anonym

07.03.2010 kl.17:05

I følge det du skreiv etter fødselen så ble det katastrofesnitt på grunn av seteleie, og 200 ml blødning... Det stemmer ikke akkurat overens med dette?

Fatally Yours

07.03.2010 kl.17:13

Vet du, jeg fødte faktisk på operasjonsstuen fordi de ikke klarte å legge inn veneflon til narkosen i tide, så det ble en naturlig setefødsel. Katastrofe-snitt var planen pga setefødsel og svært dårlig hjertelyd.

Jeg lå hjemme alt for lenge rett og slett, ble utskrevet fra sykehuset bare noen timer før, og jeg turte ikke ringe å be om hjelp siden de skrev meg ut med beskjed om at fødselen var stoppet og at jeg ikke skulle føde.

Morkaken min løsnet før fødsel, men det har ingenting med hvor mye man blør etter fødselen å gjøre, de 200 ml som jordmor skrev opp handler nok om hva som kom etter babyen kom, og ingenting om alt blodet som kom i bilen og hjemme. Jordmor måler hvor mye som kommer fra morkake-såret, og det føres alltid opp på skjemaet etter en fødsel.

Fatally Yours

07.03.2010 kl.17:23

Jeg har foresten aldri skrevet at jeg har hatt ett katastrofesnitt, du blander kanskje med at jeg fødte på sectio-stuen? Her er iallfall hva jeg skrev den gang

http://fatallyyours.blogg.no/1264854312_lille_edda_ble_fdt_im.html

og der står det ingenting om at jeg har hatt snitt. Der kan du også lese jordmor sin skriftlige rapport.

Hanne Elisabeth

07.03.2010 kl.19:16

Høres veldig tøft ut! Sikkert lurt at du snakke med jordmor i etterkant, selv om du grudde deg til det.

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

31, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits