Edda`s 4. uke på Nyfødt Intensiv

Dag 22: Edda fikk flytte i vanlig seng nå, og ser plutselig så stor baby ut. For oss som så henne da hun var knapt 1 kg (1080 gram) så ser hun faktisk kjempestor ut, er 1596 gram idag. Spiser så bra på alle måltider at det er ikke sikkert hun trenger ny med det første, hun spiser alle måltider på flasken. Det er så fint å se henne uten noe i ansiktet, ser liksom så frisk og normal baby ut. Bare bitteliten ♥

Dag 23: Inatt ble Edda ganske sliten, og må på cpap igjen, uten pauser foreløpig. Stakkars liten... Har så vondt av henne. Hun skal slippe å slite seg ut på å spise nå, så hun får maten på sonde igjen inntil videre. Dagen begynte skikkelig dårlig, med masse blodprøver og allois fra morgenen av, og rtg thorax,ecco cor (ultralyd av hjertet) etter at legen fant en bilyd på hjertet, jeg holdt på å se mannen med ljåen altså, sikker på hun ble kjempedårlig nå, men det ser ut til å gå greit. Cpap uten pauser...
Vekta er 1622 gram idag.

Dag 24: Etter økende bradykardier noen dager nå, så ser hun ut til å slappe av bra på cpapen, som hun har på 2. døgnet uten pauser. Like greit, så slipper hun å bruke energien på annet enn å legge på seg. Hun veier 1655 gram idag, gleder meg til imorgen da det er lengde og hode og vekt-dag.

Dag 25: Edda er blitt 44 cm lang, 30 cm rundt hodet og 1700 gram!!! Hun ser kjempestor ut, hehe! Faktisk!
Jeg har smittet henne med forkjølelsen min, så stakkars lille Rusket sliter litt med pustingen nå :(  Heldigvis ser alle infeksjonsprøvene hennes kjempefine ut, så det er nok ikke store forkjølelsen, men nok til å sette henne litt tilbake formmessig. Får bare ta tiden til hjelp, og heldigvis ligger hun på cpap uten pauser, så hun slapper helt av og trenger ikke anstrenge seg så mye med å puste. Stakkars Bittelille...
Håper hun blir snart frisk, er rimelig lut lei av sykehuset, selv om de fleste som jobber her er flinke og snille. Føler det er alle andre her som eier babyen min, sykehuset og sykepleiere og leger og alt, og ikke jeg Har ikke en dritt jeg skulle sagt rett og slett
Aller værst er det når jeg må overlate ansvaret for henne til folk jeg er litt skeptisk til i tillegg, selv om det heldigvis skjer veldig sjelden. Den lille dyrebare skatten min, hater å ikke være sammen med henne 24/7... Kanskje det er sånn for alle som får prematurt barn, føler for å beskytte og hjelpe henne hele tiden.

Dag 26: Fint lite nytt herfra. Spekuleres i om bradykardiene hennes kan forklares i refluks, at hun får maten opp i spiserøret, så det skal muligens sjekkes imorgen. Det er ikke uvanlig at nyfødte har det, det ville iallfall vært fint å fått ett svar på hvorfor det går så dårlig med pustinga plutselig. Føles som vi ALDRI skal komme oss ut av dette rommet, har jo vært her i 4 uker nå straks.
Har ikke tall på hvor mange som har kommet inn på rommet etter oss, men som i tur og orden får reise på familiefløya, og hjem. Og her sitter vi. Ikke tegn på å koble av en ledning eller SNAKK om å komme videre engang.
1 skritt fem og 10 tilbake. Sukk

Hun er 34 gestasjonsuker idag , og 1720 gram.

Dag 27: Edda fikk sin første cpap-pause på mange dager idag, og det gikk heldigvis kjempebra! 1 time, på stellebordet og greier, for første gang. Det var kjemperart å se henne med klær å greier på stellebordet, så plutselig kjempestor ut. Rart! Hun er jo ikke mer enn 1780 gram, så store rusket er hun jo ikke, så det er rart å tenke sånn. Det  er helt klart at hun er blitt forkjølt, masse snørr og svineri i nesa. Refluks mente legen at hun definitivt ikke har, hun tok ultralyd idag, og av hodet også for sikker hets skyld, og det var også helt perfekt. Enda godt noe er som det skal!

Dag 28: Rusket er like snørrete og forkjølt stakkar... 1840 gram og 1 mnd gammel idag!

11 kommentarer

21.02.2010 kl.12:07

Såå søt:) Å korr lik hu e a Ellen! helt fasinerende lik. Kos dåkk videre, vi kjæm bortover med en oppmerksomhet når hu kjæm heim, så vi får sett a;)

juhu

21.02.2010 kl.15:08

så nusselig.. synes hu var lik pappa`n!

hu var like stor som gutten min :-) " stor "

Trine

21.02.2010 kl.18:20

Hjertesukk asså, æ får så lyst å ta a opp og bare sitt å hold på a:)

Hanne nabo:-)

21.02.2010 kl.21:06

Kor skjønn hu e Eva:-))))

Margaret

22.02.2010 kl.09:38

Så godt å høre at alt går så bra med lille, fine Edda!

Urd

22.02.2010 kl.11:58

Så godt å høre! Hun er så utrolig skjønn!! =)

Carina Kvam Marc

22.02.2010 kl.16:26

godt å se den lille vokser seg stor ;D njudelig e a Eva

Ranveig

22.02.2010 kl.16:36

Uff, skjønner du får vondt av henne! :( Håper det retter seg snart!

Nina

24.02.2010 kl.22:24

Snart blir hun deres igjen og bare deres, skjønner godt det ikke er lett å overlevere henne til andre! Klem:)

Susann Natalie

25.02.2010 kl.10:23

Kjempe herlig er hun og flink hun er til å vokse seg sterk og stor :)

its

08.08.2010 kl.03:45

Ååå.. Kjenner meg så godt igjen i det du sier! Var noen pleiere jeg absolutt ikke ville elte datteren min til, og om jeg i det hele tatt eltet henne til dem så gråt jeg konstant.. Fortalte alltid bekymringene om de folkene til pleiere jeg stolte på og vet kan jobbe med prematurbarn.

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

31, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits