Lille Edda ble født imorges! uke 30+2, 1320 gram og 41 cm!

30+2 0 Imorges  kl 08.03 ble lille Edda født, 16 timer etter jeg ble sendt ut fra Observasjonsposten av en litt overlegen og "ovenfra-og-ned" lege som sa jeg var laaangt ifra fødsel og vi skulle snakkes om 3 mnd...

Det ble en dramatisk og veldig skremmende fødsel, som jeg ikke unner min værste fiende.

Og jeg måtte føde alene, nesten hele tiden. Tom gikk å la seg da vi kom hjem fra Obs-posten, han hadde jo også blitt overbevist av leger og sykepleiere om at jeg ikke skulle føde. Da han sto opp var det ett fryktelig syn som møtte han, jeg begynte å få pressetrang, det var blod overalt og jeg klarte ikke snakke klart engang, jeg hadde så panikk, gråt og hadde fryktelige smerter.

Tom ringte umiddelbart StOlav, jeg turte nesten ikke ringe den natten, for jeg klarte ikke tanken på at ett eneste menneske til skulle si til meg at jeg hadde lav smerteterskel, trengte å finne en hobby og måtte slutte å ligge å kjenne så godt på hvor vondt kynnerne liksom gjorde, og når jeg ringte til slutt var det ingen hjelp å få. skattepenger og helsehjelp meg en viss plass!

Utifra hans beskrivelser av slagmarken han møtte da han sto opp rekvirerte de umiddelbart ambulanse, men det merket jeg vi ikke hadde tid til å vente på, så vi måtte bare ringe barnevakten, kaste oss i bilen og dundre nedover. Der ble jeg satt av utenfor Føden, og Tom parkerte bilen. Lite visste vi at vi ikke skulle møtes igjen før etter han hadde møtt sin nyfødte datter.....

For nå gikk det raskt. Jeg krøp nesten langs veggen gjennom Barn Akutt, klorte meg fast i alt jeg kunne holde i og strevde med å få opp dørene, men kom meg omsider til heisen. Hadde sikkert 5-6 vannvittige rier på den lille veien, og det var så vondt at jeg husker jeg tenkte at jeg ikke kunne overleve dette, kunne ikke overleve slike sinnsyke smerter uten å dø.

Kom meg omsider inn i heisen, og nå kjente jeg for alvor at babyen snart kom, og det sto en stakkars portør der inne som ikke så ut som han visste hvor han skulle gjøre av seg. Jeg skrek sånn på slutten av riene, og han skyndtet seg å få tak i lege og jordmor.takk og pris for at det ikke var noen av de jeg hadde møtt på Obs-posten, for hun som tok imot meg var utrolig dyktig og handlet raskt, jeg fikk virkelig hjelp.

Nå gikk alt veldig raskt,  jordmor fant ikke hjertelyd, og det ble callet vakthavende gynekolog, som umiddelbart tok ultralyd, og babyen var ekstremt bradykard, det var såvidt vi så klaffene rørte på seg, og det så ut som babyen døde der og da, rett foran øynene mine. Det ble rekvirert ett øyeblikkelig katastrofe-keisersnitt og det var bare å løpe. Dvs, jeg hadde nå fått en seng. Pressetrangen var enorm, men jeg kunne for alt i verden ikke presse, babyen lå i seteleie på dette tidspunktet, og det var store sjanser for at den ble sittende fast i hodet, og da var løpet kjørt.

Vi dundret rett inn på operasjonssalen, og her ble det liv! 2 stk prøvde å legge inn veneflon, legene skrubbet inn og JM tok imot Nyfødt Intensiv, men mens 2 stk prøvde å flytte meg fra Fødens seng over til operasjonsbordet, så fødte jeg rett og slett! Mens alle var opptatt av alt mulig annet, så kom bare babyen. I vannsekken, med morkaka, i seteleie og hele sulamitten kom på en og samme pressrie, så var alt over..... helt surrealistisk og merkelig. Jeg hadde kjempet så lenge mot pressetrangen, men da jeg kjente at den bare kom, så tok jeg bare tak i første og beste menneske ved siden av meg og presset det jeg var god for, jeg visste at det var nå eller aldri!

Ut dro de med barnet, for Nyfødt Intensiv sto på ett annet rom, så jeg ante ikke om den allerede var død, eller hva som skjedde. Jeg ropte og ropte i noe som fremsto som en evighet om "den" levde, og jeg tror jeg aldri har vært så lettet som da de omsider bekreftet av barnet levde. Da var det jo bare å forsette å rope om hva det ble, for vi ville ha kjønn hemmelig, som en overraskelse, og jubelen sto i taket da jeg fikk vite det var en jente. DA kunne jeg slappe av.

Omsider kom Tom, som ikke fikk være med på fødselen, og det var nok en lettet far som fikk vite at han hadde fått en levende baby vil jeg tro! Han fikk være med Nyfødt Intensiv bort, mens jeg ble liggende på Operasjon for å se over placenta, rifter og eventuelle blødninger.

Og heeey, vet du!!? jeg fødte totalt uten smertelindring, ingen lystgass, epidural, akupunktur - NOTHING! det hadde jeg aldri trodd jeg skulle gjøre! :tøff: Da jeg kom inn isted var jeg så hinsides av smerter og angst at jeg begynte å rope om epidural allerede da jeg sto på gangen, heheh! Det SKULLE jeg nemlig ha! Ante jo ikke noe om at jeg allerede var ferdig med fødselen....

Edda er 1320 gram og 41 cm, og 28 cm rundt hodet, og helt utrolig pen.
En moden 30-uker, som er frisk og uten sykdommer eller vanskeligheter, det er fordelen med at det er min feil at hun er prematur, og at det ikke skyldes noe ved barnet, infeksjon eller slike ting.

Utrolig moro med en jente til , kjempeartig å ikke vite hva man får når man er gravid, det anbefales!! 0
Er veldig glad for at vi ligger på StOlav når dette først skulle skje, vi har en utrolig bra Nyfødt Intensiv avdeling her i byen der de har høy kompetanse og er veldig dyktige, så vi kunne ikke følt oss tryggere på at alt er i beste hender.

Jeg har enda ikke rukket å forstå noe av det som har skjedd, hverken at jeg har født eller fått en datter eller noe, det er helt sprøtt. Har noen etterrier fra helv**e, men her på Barsel er de like gjerrige på smertestillende som på OBS-posten, det er helt tragisk.0 Må sende hjem Tom å hente noe til meg snart, nå er jeg så fed-up og utslitt av den uka som er gått, at nå orker jeg ikke mere smerter.

Livet er helt fantastisk!!  0 Se så fin hun er!! Dette er de 2 første bildene av henne, ca halvtime gammel,,,
Mens min fødselsrapport er AU AU AU AU AU AU , auuuuuuuuuuuu FA*N au auauauuauauau, Ææææææævvvvvv, hjelp mææææææ, AU AU AU AU AU  svarte steike æ orke ikke mer, AU AU AU AU Au, au au au IKKE RØR MÆ!!!!!! AUUUUUUUU!!!
Så er JM sin fødselsrapport en ganske annen. Snakker vi samme fødsel!!???


30 kommentarer

Barbro

30.01.2010 kl.13:42

Gratulerer så mye! :D

ourbaby

30.01.2010 kl.13:42

Gratulere så kjempemasse, og lykke til med den lille prinsessen! :D

Mari, snart mamma

30.01.2010 kl.14:48

Gratulerer! :-)

cathanyb

30.01.2010 kl.15:35

gratulerer :D

30.01.2010 kl.15:44

Gratulerer så mye:-)

Fulgt spent med siden du ble innlagt, så morro å se at alt er bra, håper det fortsetter:-)

Lill Anette - Mamma 2010 <3

30.01.2010 kl.15:56

Gratulerer så mye med jenta :)

Linn

30.01.2010 kl.17:40

Æ bare sukke æ.. Akk!:) Gratulerer så masse, igjen! Så fantastisk at alt e bare fint med lille Ebba! Glede mæ masse te å sje bilde av'a! <3
Åh herlighet gratulerer så mye!!!! :-)

anchi

30.01.2010 kl.18:10

GRATULERER så mye!!

Torhild og Leif

30.01.2010 kl.18:55

Gratulerer så mye. Utrolig søt prinsesse da du. Kose deg masse nå.

30.01.2010 kl.19:41

Så nydelig jente du har fått! Synes hun er lik store søstra si jeg :) Kjempe søøt!!!

Siv

30.01.2010 kl.19:56

Gratulerer så masse :klemme: Nydelig jente, med et nydelig navn <3

Tina

30.01.2010 kl.20:12

Hælledussan, så nydelig :) Gratulerer så my igjæn!

Rita

30.01.2010 kl.23:10

Så fin og ferdig hun er!!! Helt rart at hun er utenfor..hehe. Tidenes lengste og korteste fødsel;) Helt skjønn er hun. Gratulerer så masse til dere alle 4.

Susanne

30.01.2010 kl.23:11

Å hælledussan! Så nydelig! Gratulerer så mye!

Ufrivillig

31.01.2010 kl.11:47

Gratulerer så mye :)

norgestorstemilkshakeblogg

31.01.2010 kl.12:16

Gratulerer;D

Nalim

31.01.2010 kl.12:39

Gartulerer så mye med ei nydelig lita jente!

Ally fra SG

31.01.2010 kl.14:01

Ååååååå!! Sååå skjønn!! Gratulerer så mye - godt å se at det ble en happy ending..... Klem!!!
Gratulerer så mye :) Edda er ett MYE søtere navn enn Ebba som er kjæresten til pappa..hater henne, men edda var ett søtt navn :)

pregemmy

31.01.2010 kl.19:55

Wow. Heftige greier! Gratulerer så mye! Nydelig navn!
Gratulerer så masse! Veldig rart å se at noen som har termin samtidig som meg allerede har født! :)

Trude

01.02.2010 kl.20:07

Gratulerer med den lille pia:) Nydelig vakkert pikebarn <3

Susann Natalie

25.02.2010 kl.09:38

Gratulerer med den lille..veldig spennende blogg du har :)

vildeaad

13.03.2010 kl.15:53

Kjempe fin blogg !
GRATULERER!!!!

Hun var helt nydelig!!!!!!

Koselig med sånne solskinnshistorier;)

Silje

13.03.2010 kl.15:57

Gratulerer masse masse med ei nydelig lita jente :)
Herregud, hvor skjønn! GRATULERER DA! :)

Tine

13.06.2010 kl.10:04

Å kjære, jeg grøsser. Disse bittesmå barna er så vakre, fødte selv en liten gutt på 1580gram i uke 29+6 for litt over ett år siden. Nå er vi i gang med nr to og jeg grøsser og krysser fingrene for at nestemann klarer å holde seg inne frem til termin. Har alt gått bra med dere i ettertid? Har dere flere barn og kom de for tidlig?

klem!

Charlotte

03.12.2010 kl.09:21

helt utrolig historie, fikk tårer i øynene av å lese dette...huff. Klem fra meg sier jeg bare!!

Linddita

02.05.2014 kl.02:11

Er sikkert at du er stolt av kroppen din, du har gjort et fantastisk

Jobb😊

Snuppa er så vakker og unner dere det beste

Takk for at du delte din fødselshistorie med oss

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

33, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits