Innlagt på føden uke 29+1 - 30+1

Midt under ett gravid-treff med SnartMamma-gjengen ble jeg plutselig veldig dårlig, husker nesten ikke jeg var der, ble kjempesvimmel og lyder og synsinntrykk forsvant... Dro hjem, og dro på Rema 1000 da jeg kjente umiskjennelige tak i mage og rygg... Man vil jo ikke være sånn stressa og hysterisk gravid heller, så sykehuset ville jeg IKKE på.
Etter mas og press fra gubben så ble det tilslutt Føden, å jo da, her var det fres! 2-3 cm åpning som var tøyelig og kort.
Fødsel igang, så dette prøver vi å stoppe med medisiner.

Tok en kjapp måling på www.contractionmaster.com som viste tette rier:

Start Time End Time Duration Frequency
Stopped Stopped Stopped Stopped
11:31:33 PM 11:32:04 PM 0:30 2 m, 46 s
11:28:48 PM 11:29:12 PM 0:24 4 m, 29 s
11:24:19 PM 11:24:54 PM 0:34 2 m, 48 s
11:21:31 PM 11:22:14 PM 0:43 2 m, 47 s
11:18:44 PM 11:19:16 PM 0:31 2 m, 29 s
11:16:15 PM 11:16:42 PM 0:26 2 m, 40 s
11:13:35 PM 11:14:11 PM 0:35 2 m, 44 s
11:10:52 PM 11:11:26 PM 0:33 2 m, 57 s
11:07:55 PM 11:08:36 PM 0:40 ----kl 00.30. Innlagt på Obs.posten med 1-2 cm åpning, flat og myk livmorhals og tette rier. Fått lungemodning og riehemmende, men har tette rier som er dritvonde men korte, riestorm.
Hele fødselen startet av seg selv og har ingenting med blodtrykket og svangerskapsforgiftningen å gjøre. Er så skuffet og bekymret og lei meg og livredd

----------

kl 04.45 har rie-stormen heldigvis gitt seg, og har nå 1 kort og svak rie i 5-minuttet ca, da jeg kom inn kom de tett som hagl. men jeg har nå helt flat og tøyelig livmorhals og 2 fulle cm åpning. Babyen ligger i ustabilt leie, vender seg fra hodeleie til seteleie på alle UL jeg tar nå.
Jeg får ikke lov til å føde vaginalt i uke 29 om den sitter i sete, og det er jeg veldig bekymret for. Avgjørelsen om type fødsel kommer først ved 10 cm åpning. Vil svært gjerne slippe KS. Nå er det iallfall slutt på all goodwill med permisjoner hjemme, her må jeg ligge til jeg skrives ut med baby var klar beskjed. Er utrolig skuffa og lei av det hele
Når det blir morgen skal dovendyret som ligger  på sofaen ved siden av meg  få dra hjem å hente fødebag, dataen min og kamera. Thank God jeg har pakka fødebag både til meg og prematurbaby-klær... Jaja.

Takk for at du gidder å lese!
(pssst; riene er akkurat like sat*ns vonde og ubeskrivelig terror som sist, sååehh-trøst mottas med takk! )
Bildet her viser hvor tette riene kom, helt utrolig asså. hjertelyden til babyen øverst, riene på den nederste grafen.


--------

kl 06.00 gikk slimproppen, men vi måler ikke ny åpnng enda, for ikke å provosere frem like sterke rier som før medisinene. Dryppet for å hindre rier er skrudd ned fra maxdosen, kunne ikke få max mer enn 4 timer og kjenner takene da blir vondere av det. Ifølge legen går det ikke å stanse det nå lengre, så Celeston-sprøyter og riehemmere er tingen for å satse på å drøye ut å utsette istedet.

--------

kl 08.30 var blodtrykket bra, så det blir fortsatt jobba hardt for å stanse fødselen, syns de står på som gærne her jeg, veldig betryggende! Riene tatt seg opp igjen siden dryppet er skrudd ned. Huff

--------

kl 10.00 nå begynner jeg å bli skikkelig sliten og trøtt umulig å sove med så harde rier, men livmorhalsen ligger på 2 cm og åpen, myk og flat, så færre og mye mildere rier gjør tydeligvis susen for livmorhalsen. Går ikke opp for å spise, tisse eller noe, ligger pal i sengen og det gjør også bra for livmorhalsen.
Teller timer til neste lungemodning nå 13 timer igjen! ville vært toppen å fått det altså. Babyen ble vekstestimert nettopp, og den ligger på 1200 gram, 100 gram under snittet for 29-ukere. det var strek i regninga, skulle helst sett at den lå litt over, men.
Syns forøvrig det er utrolig urettferdig at rier er akkurat like dritvonde 11 uker før termin, som på termin.kunne godt fått litt gratis her føler jeg.

-----------

kl 16.00 Litt vanskelig å oppdatere når det står på som værst, riene blir vondere men mer uregelmessig, så det er tydelig at dryppet gjør virkning. Bekymrer meg veldig hva som skjer når det forsvinner, kan ligge på det max 48 timer, natt til mandag, om ikke før, vil det måtte kobles av. Heldigvis er det bare 7 timer til neste lungemodning, før det skal det IKKE komme noen baby! Inatt ville jeg veldig gjerne ha lystgass eller noe smertelindring når det sto på som værst, men det får jeg ikke her jeg jeg ligger nå, da det kan kamuflere hva som skjer.
Sikkert godt poeng, menneehh...HALLO???? jeg dør faktisk litt her liksom?
Iallfall, det at riene kommer uregelmessig, fra 8 harde på 1 time, til 2-3 i timen, gir fine pauser mellom. Helt iorden for meg at fødselen trekker ut, for hver en time Celeston får virke, og babyen blir eldre er det verdt det. om 7 timer er jo babyen 29+3  uker også

----------

29+3 kl 00.30: Siste sprøyte Celeston og fortsatt uforandret livmorhals og rier. j*vlig vonde og 2 cm, men kommer heldigvis ikke regelmessige lengre. Får fortsatt ikke smertelindring, for dette må jeg visst føle på, viktig det...! Riene her er sikkert egentlig ikke så innamri ille som jeg begynner å synes, og handler nok mer om at jeg er sliten og trøtt, og har gått lenge med smerter, så jeg føler sikkert at riene er ekstra ille av den grunn. Jeg vet jo egentlig godt at dette skal straks bli meeeget værre før denne jobben er ferdig takk.

Er nå enda ett døgn nærmere uke 30,midt mellom 29 og 30 nå, og litt større baby, så hang in there little baby!

Spenningen stiger ift morgentidlig, hva som skjer når dryppet kobles ned kl 08.00, det er jeg uhyre spent på nå!

------------

kl 13.00 Nå begynner desverre riene å ta seg opp igjen, og kommer litt tettere. Det ble bestemt imorges at det ikke vil bli gjort flere forsøk på å stanse fødsel, da de har kjøpt nok tid med riedempende drypp til at lungemodningen har fått virke (37 timer og 13 timer nå) og om jeg ikke går i full fødsel før imorgen så vil det være godt med tid for sprøytene å hjelpe babyen. da er jeg også 29+4 og mer 30 uker enn 29 som legen sa, så dette skulle vi se positivt på. Syns det strenge regimet med Tractocile var litt synd, for jeg synes dryppet fungerte veldig bra, men det er visst kun for en kort periode man får det, da de følger en protokoll de ikke avviker visstnok.
Ba om Bricanyl iallfall ut uka, men det ble heller ikke aktuelt. Begynner å bli veldig sliten av å hatt mer eller mindre konstante rier i 2 døgn, og fåglarna vet hvilken form jeg er i om enda ett døgn. En ting er sikkert, idet jeg tippper 3-4 cm åpning eller vannet går skal jeg mase om epidural helt til jeg får det på trass.
Tiden går veldig tregt her, men det gjør heldigvis livmorhalsen også. Prøver å slappe av, blogger, snartmamma.com og spiller poker mellom slagene, men merker jeg ikke er så snakkesalig på msn/tlf/sms og kommentarer. Setter stor pris på alle lykkeønskninger og gode ord, selv om jeg ikke orker å skravle så mye akkurat disse dagene.

----------

29+4 kl 00.30: Nå kan vi fornøyd konstantere at riene er rolige etter å fått Bricanyl-tabletter, men har 3 cm åpning og vaker dermed i grenseland mellom startfase og aktiv fødsel. Hvor mange timer dette vil holde er umulig å si, men jeg har allerede fått sovet i 2 timer og føler meg som ett nytt og bedre menneske allerede!
Nyfødt Intensiv var her med kjempegod informasjon og Tom fikk omvisning på Intensiven i helga av vår snille nabo som jobber der, så egentlig stresser vi litt ned. Man tror kanskje ikke det ble snakk om pustestøtte til beibien engang, siden lungemodningen har virket så lenge (per NUH i 53 og 29 timer) og lukket kuvøse bare en kort periode for å holde på varmen og å hindre dehydrering. Det er jo utrolig gode nyheter! Littegrann har jo babyen lagt på seg siden vekstestimeringen i forgårs også, alt teller her nå!
Nå vanket det plutselig paracet og risposer og gode greier, etter 3 dager med dritvondt, så får jeg det når jeg nesten ikke kjenner noe!

Dagene styres veldig av hvem som er på jobb, takk og lov at verdens beste lege fra Medicus, som lagde babyen, er på jobb her, for hun tar oss veldig seriøst og hjelper meg masse.

Det er det virkelig ikke alle som gjør, flere her går ganske langt i å insinuere at jeg har lav smerteterskel, at jeg bare ligger å kjenner på kynnere, at jeg kaver meg opp og egentlig ikke er i fødsel. Ei dame her ba meg av alle ting om å finne meg en hobby å drive med, så vil jeg sikkert ikke kjenne "kynnerne" hvis jeg får noe annet å gjøre. For ett kvinnfolk!!! Tom er helt oppgitt, jeg hang over sengehesten og ropte meg gjennom noen tette rier, da kom det ett kvinnfolk inn å sa til han at han måtte få meg i sengen, kanskje det ble bedre om jeg tok en kaffe!! Det er ganske grovt, som sykepleier selv mener jeg man skal vær YTTERST forsiktig med å mene noe som helst om andre menneskers smerte, spesielt til en durkdreven 3.gangsfødende, jeg vet da vel visseligen forskjell på kynnere og rier! Frekt syns jeg, men er for sliten til å diskutere.

----------

05.00 Man blir helt tullerusk av å ligge her når marginene er så små og timene teller, nå begynte jeg feks nettopp å innse at det er 66,5 timer til uke 30! Har for meg at om jeg ligger musestille og ikke rører meg en millimeter så kan jeg kjøpe meg flere timer nå, men legen bare ler og sier jeg ber om blodpropp og at vi ikke skal ha enda fler problemer nå. Er fryktelig redd for at vannet går om jeg reiser meg, for da vet jeg at det kommer til å gå raskt, og at jeg ikke holder ut dagen engang. Med 3 cm åpning og slimproppen borte ser jeg for meg at at det hele tåler svært lite før hele vannposen ryker. Så her ligger jeg nå, ruger som om jeg skulle hatt betalt for det!

---------


---------

29+5 kl 14.00 Lite nytt, jeg er lite snakkesalig pga lite søvn og er veldig sliten, ny vekstestimering idag som viste 1380 gram, det er jo mye bedre enn sist. Er veldig fornøyd med holde babyen inne i mange ekstra dager, men rier/smerter og søvnmangel tar helt knekken på meg snart.

---------

31+1 situasjonen er ganske så uendret her, er veldig sliten og har nesten ikke rørt dataen på flere dager. Er passert 30 uker 29+2 i Medicus ferdig-laga baby vindu, noe som ingen trodde for en uke siden, er veldig takknemlig for det. Eneste forandringen er igrunn at jeg nå får smertestillende og sovemedisin, er blitt helt nervevrak her jeg ligger med konstante smerter, men etter jeg fikk det er alt så meget bedre. Har ikke orket å snakke i tlf, svare på sms eller blogge/SM eller noe, rett og slett resignert helt i ett smertevakuum. Kjente når jeg tippet 30 uker at jeg ikke brydde meg om jeg fødte lengre, er så øm og mør i kroppen etter riene så lenge...er jo selvfølgelig best for babyen at den får hver en time i magen, men jeg selv er helt ferdig nå, og føler jeg har utspilt min rolle som gravid. Kanskje det forandrer seg når jeg får sovet litt mere... Riene er mye jevnere nå, veldig rytmiske tak i forhold til når jeg kom inn, det vises godt på CTG`n også. Det øverste er babyens hjerterytme, den nederste grafen er sammentrekningene
Fikk en sniktitt på babyen igår, den er stor og fin, og snurrer rundt der inne mange ganger om dagen. Spørsmålet om fødsel VS keisersnitt må fortsatt taes i siste øyeblikk, siden man ikke får føde en 30-uker i seteleie. Dette ante jeg ikke noe om jeg, dumme meg har gått rundt å trodd at det var mye enklere å føde i sete når de var små! Ifølge overlegen her kan man ikke  la barn under 34 uker komme i sete, de siter visst fast i hodet ofte. veldig skuffende. Ikke blir det aktuelt med snuing heller. Her er iallfall ansiktet i profil!
Kryss fingrene for meg da!!

Hahah, må bare slenge inn Tom trodde helt bestemt at bindene på føden var MOPPEN du ser her!!!! hahahah!! vaska gulvet med bind han da sjø....Så, på ettermiddagen 30+1 blir jeg plutselig skrevet ut...
Det er nye leger og jordmødre på vakt, og overlegen på Føden mener visst jeg er langt ifra fødsel likevel, vi merker godt det har vært snakkis på bakrommet, for plutselig kommer jordmødrene å sier jeg "må tenke på noe annet", jeg har lav smerteterskel og jeg må heller gå å ta en kaffe, og at det dessuten er vanskelig å kjenne forskjell på rier og kynnere... Merkelige greier. Jeg vet vel ikke bedre jeg da, som 3.gangsfødende. Men jeg er rett og slett så sliten, lei meg og for redd til å diskutere, så jeg drar hjem. Snakkes om 3 mnd sa de, så nå er jeg hjemme. Orker ikke mere av den nedlatende holdningen til mange her på avdelingen, hvis jeg ser noen av disse på fødestuen når den tid kommer så setter jeg meg på do å føder alene istedet.
Jeg synes det er kritikkverdig og livsfarlig å sende hjem en fødende kvinne med en baby på knapt 30 uker, men alle her kjenner jo kroppen min så mye bedre enn meg, og siden de vet vel det bedre enn meg de da.

Jeg blør, har vondt, er sliten og trenger hjelp, det får jeg ikke her, fredags kveld, en vaskedame som skal sende meg ut av rommet vasker rundt føttene mine i riepausene, og jeg er redd. Det her går ikke bra....
Takk for at du fulge historien min!
bloglovin

25 kommentarer

Heidi

23.01.2010 kl.11:15

Oi da!! Håper babyen holder seg i magen enda litt til!! Lykke til! Skal kose litt ekstra med lilletupp i barnehagen jeg :)
MASSE lykke til! :D *Krysse finga for deg*

Amalie

23.01.2010 kl.11:21

Håper du rekker å få lungemodningen til knøttet og lykke til begge to!! :))

Tina

23.01.2010 kl.11:22

Føle med dæ, Eva!!! Vi Krysser fingre og tær for at alt går bra!!!!!:) Tænke på dåkker! STORE Klæmma fra oss i fossegrenda

Renate

23.01.2010 kl.11:37

Ååååå, tenker masse på deg Eva! Dette klarer du så fint jenta mi! <3 Stor klem fra Renate i Tønsberg.

Mette

23.01.2010 kl.11:39

Krysser fingrane for at bebissen drøyer bittelitt til:) Uansett så e du i gode hender:) Følger godt med på ka som skjer videre m dåkke,lille venn:D Masse klemmer fra heile gjengen!

Nina

23.01.2010 kl.11:51

Krysser fingre for dere her også:) Lykke til:)
Ønsker deg masse lykke til, og krysser fingrene for deg!:)

Trine

23.01.2010 kl.12:12

Oi, superklem te dæ snuppa:* Krysse fingra her no ja, masse lykke te:) Imponert over oppdateringa underveis må æ si, dokker har jo andre ting å tenk på:)

Bine

23.01.2010 kl.12:50

Krysser fingerene for at livmorhalsen samarbeider med deg og babyen! Hold ut! :)

Ranveig

23.01.2010 kl.13:18

Lykke te! Håpe dæm klare å få beibien te å vent litt te... Men om det sku bli fødsel no så må dåkker begge ha lykke te :)

Trude

23.01.2010 kl.14:26

Hei Eva... <3 De beste lykkeønskninger sendes deg. Dette SKAL gå bra!!! Tenker på deg og krysser alt som krysses kan!!! Stor klem fra Trude

Laila

23.01.2010 kl.18:32

Masse lykke til Eva! Dette går bra det! Krysser fingre her også;-)

Rita

23.01.2010 kl.20:14

meeeen, vært uten nett i dag jeg. Hva er dette da? Hadde så stor tro på 30, men ser skumt ut det nå. Masse lykke til og følger med. Joda ligger 100 under, men 1200 er ikke ille heller. Klart 3500 kunne vært fint, men synes alt i alt det er bra du har klart krysse bena så lenge som du har gjort.

Full sympati og trøsteklemmer for alt auue. Også ikke få noen pause (smertelindring)...nei føler med deg altså!

Siv

23.01.2010 kl.21:38

Tenker på deg. Dette går bra :klemme:

pregemmy

24.01.2010 kl.02:16

krysser alt her! lykke lykke til!

Urd

24.01.2010 kl.17:27

Lykke til Eva!! Kom akkurat fra hytta, var så bekymra etter den meldinga. Krysser fingrene for at du rekker flere lungemodningssprøyter før babyen kommer hvertfall! Håper du oppdaterer her snart også, - spent på hvordan dere har det. STOR KLEM!!

Guri

25.01.2010 kl.00:16

Hvordan klarer du midt i all denne smerten - og alle vanskelige følelser som denne vanskelige situasjonen må bringe med seg - å ligge å blogge!

Margaret

25.01.2010 kl.12:14

Følger med deg, Eva! Dette går bra, uansett! Krysser likevel fingrene for at det enda er noen timer til det virkelig skjer noe...

Tina

25.01.2010 kl.14:51

huffda, så slitsomt! ønsker deg all lykke til videre, dette går nok bra skal du se :)

klem :)

Ruth

25.01.2010 kl.15:50

Huff, dette var ikke noe artig å høre. Håper alt går bra, følger med og venter spent på oppdatering fra deg. Masse lykke til, Eva.

Ann Kristin Willmann

25.01.2010 kl.17:34

Huff, føler med deg og din kjære. Sender varme tanker og håper babyen er sterk og tøff, så han/hun tåler å møte verden tidligere enn planlagt.:) KLEM

camilla

26.01.2010 kl.08:27

Håper det går bra med deg og babyen Eva :) Tenker masse på dere alle og venter på oppdatering :) klem fra camilla (sladdrisen din)

Gunn (FB og SM)

26.01.2010 kl.11:21

LYKKE TIL EVA! Tenker masse på deg og føler med deg... Du er jammen sterk og tapper!

13.10.2010 kl.21:43

Nå er det en stund siden du skrev dette innlegget..men kjenner jeg blir kjempe sint av å lese det du skriver! Sendte de deg virkelig HJEM med rier i uke 30? Det er noe av det værste jeg har hørt!

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

31, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits