Uke 28 - 3/4 til termin og gode sjanser for å overleve!

Ny torsdag, ny uke for Lillebrøster :)

barnimagen.com sier at babyen er nå ca 34 cm lang og veier 950 gram. Nå er du trekvartveis mot målet

babyverden.no: Vekt: 1100 g Full lengde: 33,5 cm. Fosteret er i begynnelsen av denne uken 26 uker gammelt. Hjernebølgenes mønster ligner det nyfødtes.

Fosteret blir stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge. Lungene kan nå puste luft, men det er fremdeles best for fosteret å forbli i livmoren slik at det kan vokse seg større. For hver dag som går bedres prognosene for å få et sunt og friskt barn om for tidlig fødsel inntreffer. Fosterets kropp består av mellom to og tre prosent fett.

Sentralnervesystemet begynner også å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen og gjøre regelmessige pusteøvelser. Det grunn til å feire nå, for barnet ditt kan klare seg utenfor sin trygge hule!

mammanett.no: Fosterets vekt: ca. 1150 g og fosterets lengde: ca. 35 cm, Hjertet til fosteret slår fortere når den hører stemmen din. Nå kan sentralnervesystemet også regulere kroppstemperaturen til barnet ditt, og kroppen begynner å få et fettlag.  Barnet er nå så stort at det fyller livmoren helt, der er derfor ikke lengre plass til så store armbevegelser som tidligere. Mange opplever nå mindre og annerledes fosteraktivitet enn tidligere. Allikevel skal du henvede deg til jordmor eller fødeavdelingen hvis du merker at barnet beveger seg markant mindre enn normalt.

Du kan nå være glad for at barnet har nokså gode muligheter for å overleve dersom det skulle bli født nå. I enkelte kulturer markeres 7 måneders stadiet med fest, fordi fosteret kan være "trygt" nå

klikk.no:  Barnet: Veier nå rundt 1 kilo og har større og større mulighet for å overleve hvis det skulle bli født. Det er vist at ufødte barn har hjernebølgeaktivitet i sovende tilstand. Selv om vi ikke kan påvise at de egentlig drømmer i denne tilstanden, indikerer de likevel at de er mentalt aktive mens de sover.  Andre trimester er overstått. Anbefalt vektoppgang dette trimesteret er 5-7 kilo.


Her  video av en baby i uke 28, 3D og 4D :)

 bloglovin

5 kommentarer

juhu

15.01.2010 kl.13:43

hei. hvilken uke fikk du jenta di?

jeg fikk gutten i uke 27.. alt gikk bra :-)

de er flinke på st.olavs

Julie

15.01.2010 kl.16:23

SV: Takk for fin kommentar :) Jeg er forresten nøstebaby fra aprilklubben :)

Julie

15.01.2010 kl.16:28

SV: ja jeg bor i Nordfjord men er fra Stavanger hehe :)

Julie

15.01.2010 kl.16:37

SV: Hvor er det private forumet da? jeg fant bare en infotråd om det hehe

Fatally Yours

15.01.2010 kl.17:05

sender deg en invite nå :)

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

31, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits