27 uker på vei, kroppen er nå større enn hodet!

Ny torsdag, ny uke rundes. Me like!!
det betyr at jeg hver torsdag googler noen runder, hvordan ser babyer som blir født i 27. uke ut, hvordan ser 3D UL i uke 27 ut, hvor mye veier babyen og alt sånn snikksnakk som bare en som er gravid har noen interesse av. :D

barnimagen.com sier dette om denne uken: Babyen har nå blitt ca 32cm og veier ca 850. Kroppen er nå større enn hodet. Nå ligger livmoren fire til fem centimeter over navlen. Babyer som fødes så tidlig som nå vil trenge ganske mye hjelp for å puste. Som tommelfingerregel regner man at den må være på sykehuset like lenge som den ville ha vært inne i magen. Men her er variasjonene store

babyverden.no kan melde dette: Vekt: 1000 g  Full lengde: 32 cm Fosteret er i begynnelsen av denne uken 25 uker gammelt. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Nyfødte barns syn er heller ikke særlig godt utviklet, og de er nærsynte.  
Hørselen er mye bedre enn tidligere, så fortsett å prate og synge for fosteret! Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har gjerne vernix i ørene også.

Nå samles nytt fett under huden hele tiden, slik at huden blir mindre gjennomsiktig og rynkete. Hjertelyden kan høres i stetoskop, og enkelte vil kunne høre det lille hjertet slå ved å legge øret mot magen.

Du begynner kanskje å merke at fosteret har fått tydeligere søvnmønster, og vil kunne kjenne igjen aktive og rolige perioder på omtrent samme tidspunkt fra dag til dag.

mammanett.no mener at fosterets vekt er ca. 1050 g og fosterets lengde er ca. 34 cm

Fosteret kan åpne øynene sine nå. Vi vet at fosteret reagerer på lys, men lite om det kan se noe inne i livmoren.

bloglovin

4 kommentarer

Line

07.01.2010 kl.01:07

Jeg var på 3d i uke 27, går du inn på bloggen min finner du bilder der :)

http://mammalinemerethe.blogg.no/

'NONSTOPELI.

07.01.2010 kl.08:07

Aww, søtt! :3

Julie Wold

07.01.2010 kl.13:47

Gratulerer med 27 uker! Jeg er 26 uker på vei på lørdag ^^

Jannicke

07.01.2010 kl.21:39

Så gla for at du har komme så langt <3

Skriv en ny kommentar

Fatally Yours

Fatally Yours

31, Trondheim

I tried to childproof my house, but the children still get in!

bloglovin

bloglovin Norske blogger Del Blogglisten leser denne bloggen NÅ

Image and video hosting by TinyPic
hits